News55

News55 lanserar ny ekonomisajt tillsammans med erfaren journalist

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 sep. 2017

I höst lanseras E55 - en sajt som riktar sig till svenskar med livserfarenhet som vill få relevanta nyheter, information och vägledning inom ekonomi, sparande och pension.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bakom satsningen står News55:s båda grundare Artur Ringart och Fredrik Lundberg samt en av Sveriges mest meriterade ekonomijournalister, Karolina Palutko Macéus. News55 har på kort tid blivit en stor nyhetskanal för svenskar 55+ med mer än 3 miljoner sidvisningar i månaden. Nu är målet att göra E55 till den mest värdefulla och användbara sajten för den livserfarna delen av Sveriges befolkning.

– Frågor som rör sparande, konsumtion och pengar hamnar ofta överst på agendan oavsett om man har pengar eller inte. Vi som är i målgruppen sitter på en väldigt stor del av svenskarnas förmögenhet och förtjänar att tas på allvar. Vi är otroligt glada och stolta över att kunna genomföra denna satsning tillsammans med Karolina som är en väldigt driven journalist, säger News55:s medgrundare Artur Ringart.

Vill göra efterfrågad och viktig journalistik

Ekonomi är en viktig del av vardagen, oavsett vilken ålder man har. I Sverige finns det över 3 miljoner personer som har fyllt 55 år. E55 kommer att stå på deras sida och ge kunskap, vägledning och inspiration.

– Det ska bli otroligt roligt att lansera en ny ekonomisajt för den här stora och viktiga målgruppen. News55 har gjort ett fantastiskt jobb för Sveriges erfarna befolkning och nu ska vi tillsammans bygga vidare på det, säger Karolina Palutko Macéus.

Hon har en lång journalistisk erfarenhet från bland annat Dagens industri, TV4Nyheterna, Affärsvärlden och Svenska Dagbladet. Karolina är även författare till böckerna “Det är jag som äger Carnegie” och ”Fingerprint – The Story” (tillsammans med Per Agerman).

Världens viktigaste målgrupp

E55 vänder sig till den stora och växande gruppen svenskar med livserfarenhet, som är ekonomiskt starka och antingen är eller vill bli mer engagerade i sina ekonomiska val och beslut. Målgruppen är stora konsumenter av kapitalvaror, resor och tjänster. 

ANNONS

– Att satsa på ekonomijournalistik är en naturlig utveckling för News55 och intresset är väldigt stort hos både läsare och kommersiella partners. När E55 får tillgång till hela News55:s erbjudande i form av digitala produkter, print och mässor så kan vi renodla den delen till våra läsare och publik som har ett stort ekonomiintresse, säger Fredrik Lundberg, News55:s VD och medgrundare. 

Ett flerårigt avtal kommer att träffas mellan News55 och Karolina Palutko Macéus (via bolag) som innebär att Karolina integreras i News55 både redaktionellt och ägarmässigt

E55 kommer under hösten att bygga upp en egen redaktion. Med från start är ekonomijournalisten Per Agerman som har en bakgrund som chefredaktör på Realtid.se och som reporter på Affärsvärlden. Per har även uppdraget som redaktör för tidskriften Scoop.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS