News55

Nu kan äldre få sin middag lagad hemma

Artikelbild
Kalkonmiddag är tradition på Thanksgiving. Men i år präglas den amerikanska storhelgen i många familjer av oförsonlighet efter presidentvalet.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 01 feb. 2017

Hur vore det om någon kom hem till dig och lagade din favoriträtt? Detta kan bli verklighet för Mölndals äldre som snart kan få både varorna handlade och få hjälp med att laga maten hemma i deras bostäder, det rapporterar Mölndals-Posten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Snart kan de äldre i Mölndal få hjälp av hemtjänsten med att laga sin favoritmat hemma hos sig. En gång i veckan en halvtimme åt gången ska hemtjänsten och de äldre laga mat tillsammans, det rapporterar Mölndals-Posten.

– De äldre får större möjligheter att välja själva vad de vill äta, det är en fördel. Sedan är jag övertygad om att det är bra för aptiten. Och så blir det en omväxling också, det händer något mer än det brukar, säger Ove Dröscher (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, till Mölndals-Posten.

      LÄS MER: Äldreboendet för gourmander

Ljummen respons från de äldre

Projektet ska finansieras av skattepengar och måste också godkännas av Kommunfullmäktige eftersom initiativet överskrider vård- och omsorgsnämndens budget. Men trots att förslaget redan har klubbats i nämnden har idén inte gått hem hos Mölndals äldre.

– Det var en som tyckte att det blev för dyrt, som nog hade missförstått och trott att kommunen skulle betala matvarorna. En flyttade till äldreboende och valde att hoppa av. Men det fanns också de som var jättenöjda, säger Camilla Andersson, områdeschef inom vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad, till Expressen.

Tanken är att initiativet, trots den svala responsen från de äldre i kommunen, ska starta i liten skala och sedan utökas om det visar sig att intresset sedan växer.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenheter

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS