News55

Ny varning för Ikea-reklam

Artikelbild
Frida Mrad
Frida Mrad
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 10 feb. 2018

En ny annons sprider sig i Facebook-appen Messenger. Annonsören ser ut att vara Ikea, men det är en bluff och Ikea varnar nu för att klicka på annonsen, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Bluffannonsen som dykt upp i appen Messenger, där du kan skicka meddelanden till Facebookvänner, påstår sig dela ut presentkort för att fira Ikeas 75-års jubileum. Presentkorten på 10 000 kronor påstår sig bluffannonsören ge ut om man fyller i namn och besöker en webbsida, skriver Expressen.

– Om ett erbjudande verkar för bra för att vara sant, så är det inte sant. Man ska aldrig klicka på sådana annonser. Får man ett mejl ska man radera det direkt, säger Ikeas presstalesperson Felix Östman till Expressen.

Annonsen ser ut att vara från Ikea men sidan som man väntas besöka har inte någon koppling till Ikea. Den kan vara skadlig.

– Det kan uppstå knepigheter om du trycker på länken som finns i annonsen. De kan be dig att lämna ut kontouppgifter och annan information. Men det finns också risken att att du kommer till en sida som är smittad med skadlig kod som du laddar ner och som kan tömma ditt bankkonto, säger Jan Olsson, bedrägerisamordnare på polisen.

Ikea har en hemsida där de publicerar varningar och där det finns viktiga tips om bluffannonser och mejl.

– Vi ser jätteallvarligt på att sådant här sker och att människor luras, säger Felix Östman till Expressen.

 

LÄS ÄVEN:

ANNONS



 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS