News55

Nya Wermlands-Tidningen: “Steg med 344 procent”

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 04 aug. 2022Publicerad: 04 aug. 2022

Nya Wermlands-Tidningen skriver idag om hur priset på en eftertraktad vara steg med 344 procent och solceller är på tapeten för flera av dagens lokalpressar.

ANNONS
ANNONS

Halmstads villor som är utrustade med solcellspaneler producerar idag ett överskott som täcker 6 procent av stadens energibehov. Något som det kommunala energibolaget Hem vill utnyttja och planerar nu att ta upp kampen som en aktör för solceller till villaägare som vill få ner sina elräkningar, rapporterar Hallandsposten. 

Solceller kan även ställa till problem. Der har en herrgårdsägare i Kalmar fått erfara som vill sätta upp solceller på ett byggnadsminne vilket innebär extra kostnader och byråkratiska processer, rapporterar Barometern. 

Sportfiske fortsätter att vara populärt. Borås Tidning rapporterar idag om fiskekompisarna som startat upp sin egen verksamhet och producerar gummibeten till fiske. “Det är jättekul att kunna jobba vid sidan av med sin hobby”, säger Patrik Svennevid, en av grundarna.

Intresset för fritidshus fortsätter att vara stort. Nya Wermlands-Tidningen rapporterar idag om ett fritidshus i Bomstad som steg med 344 procent i budgivningen. “Varken jag eller säljaren trodde det var sant, säger mäklaren. 

En man i Uppsala försökte att springa från polisen men greps tillslut tillsammans med 675 kilo stulna kopparkablar, skriver Upsala nya Tidning. Tidigare i veckan rapporterade vi om en restaurang i Halmstad som blivit av med sina kablar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS