News55

Omvänd vinstvarning för hotelloperatör

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 10 juni 2022

Stockholmsbörsen inleder fredagens handel med nedgång. Hotelloperatören Scandic Hotels hamnar på vinnarlistan efter en omvänd vinstvarning för det andra kvartalet. Vindkraftsbolaget OX2 tyngs av att Altor sålt en storpost till en rabatt på 12 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. Investerarna inväntar nu amerikanska inflationssiffror klockan 14.30.

ANNONS
ANNONS

Efter 15 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,12 procent till 2 021,21. Breda OMXSPI var ned 1,25 procent.

Affärer:

Foodtechbolaget Humble förvärvar portugisiska Lev Group för 163,2 miljoner kronor. Köpeskillingen erläggs delvis kontant, 58 procent, och resten genom aktier i Humble. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggbolaget NCC har fått en order rörande infrastruktur för utvecklingen av det gamla sjukhusområdet Ulleråker i Uppsala. Ordern är värd 110 miljoner kronor.

Företagsnytt:

Riskkapitalbolaget Altor har sålt 12,5 miljoner aktier i vindkraftsbolaget OX2, motsvarande 4,6 procent av aktierna i bolaget. Försäljningen skedde till kursen 80 kronor per aktie, en rabatt på 12 procent mot gårdagens stängningskurs.

Hotelloperatören Scandic Hotels och hotellfastighetsbolaget Pandox har förlängt hyresavtal för 15 hotell, motsvarande 3 598 rum, till oförändrade hyresvillkor. Vidare har parterna kommit överens om ett gemensamt renoveringsprogram om 700 miljoner kronor och ytterligare 15 rum kommer adderas genom ombyggnation.

Sverige:

ANNONS

Telekomleverantören Ericsson meddelade igår att amerikanska finansinspektionen SEC har inlett en utredning av de frågor som beskrivs i bolagets internutredning om Irak från 2019.

Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 36,1 procent i maj jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen steg med 39,9 procent. Det visar Stilindex från Svensk Handel.

Flygbolaget SAS kan förlora mellan 8 och 9 miljoner dollar per dag på grund av den hotande pilotstrejken enligt Sydbank. Det skriver Bloomberg News. Enligt bankens analytiker kan strejken skada biljettförsäljningen samt skrämma iväg potentiella investerare.

Aktierekommendationer

Pareto Securities inleder bevakning på Awardit med köp och riktkurs 175 kronor.

Citigroup sänker Assa Abloy till neutral från köp med riktkurs 260 kronor.

AktieKursförändringKommentar
Scandic Hotels8,0 %Lämnar omvänd vinstvarning för det andra kvartalet
Mentice1,8 %Förvärvar programvarulösningen Ankyras, genomför riktad nyemission på 60 miljoner kronor
Awardit0,8 %Pareto inleder bevakning med köpråd och riktkurs 175 kr
Coala Life-1,0 %Vd Dan Pitulia köper aktier för 1,6 miljoner kronor
ABB-1,1 %Cevian uppges ha storsålt aktier, enligt schweizisk tidning
Assa Abloy-1,8 %Citigroup sänker till neutral (köp), riktkurs 260 kronor
Ericsson-1,9 %SHB bedömer att bolaget riskerar få böter upp emot på 2,9 miljarder kronor
MBRS-8,4 %Dotterbolag som står för 20 procent av omsättningen ansöker om konkurs
OX2-11,4 %Altor har sålt storpost av aktier till rabatt på 12 procent
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS