News55

Blev flexpensionär – och en vinnare

Två personer skakar hand. Hon blev flexpensionär, en win-win då arbetsgivaren får behålla en kompetent medarbetare och medarbetaren kan jobba några år till efter att ha uppnått sin pensionsålder
Hon blev flexpensionär, en win-win då arbetsgivaren får behålla en kompetent medarbetare och medarbetaren kan jobba några år till efter att ha uppnått sin pensionsålder. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 25 okt. 2024Publicerad: 25 okt. 2024

Hon är 66 och skulle kunna vara pensionär på heltid, men eftersom alla yrkesverksamma år påverkar pensionen har hon valt att bli flexpensionär.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Katharina Wolf Erixon utbildade sig sent i livet till diakon och hann jobba heltid som det i 15 år innan det var dags för pension, det skriver Femina.

Tidigare hade hon jobbat mycket deltid som undersköterska och förskolepedagog.

Blev flexpensionär

Trots att hon trivdes väldigt bra med jobbet som diakon tog det all kraft, men hon ville trots det hitta ett sätt att kunna fortsätta jobba ett tag till.

Hon kände att hon har mycket kvar att ge på sitt jobb, dessutom spelar varje yrkesverksamt år stor roll för pensionen så när hon fick möjlighet att bli flexpensionär tog hon den.

Både hon och hennes arbetsgivare vinner på det. Arbesgivaren vinner genom att de får behålla en kompetent medarbetare.

Hon vinner genom att hon kan jobba några år till genom att gå ned till 80 procents arbetstid med 90 procent av lönen och samtidigt som arbetsgivaren betalar in tjänstepension för 100 procents arbetstid

Tack vare det här tror Katharina Wolf Erixon att hon kommer orka jobba några år till. Om hon vore ung i dag tror hon att hon skulle ha en annan strategi för pensionssparande och jobba mer heltid, det skriver Femina.

ANNONS

Sveriges pensionssystem så in i Norden sämst

I årets årliga globala rankning av pensionssystem åker Sverige ned en placering, vilket visar att vårt system fortfarande rankas sämst i Norden.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS