News55

Personal på äldreboende misstänks för stöld

Artikelbild
Ett äldreboende i en kommun utanför Umeå har anmält sig själv enligt lex Sarah sedan en person dött av kvävning. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 30 nov. 2016

Två äldre vårdtagare på ett boende i Malmö har bestulits på tusentals kronor. Detta är en av flera händelser som inträffat i Malmö och som har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två vårdtagare på ett äldreboende i Malmö har bestulits på tusentals kronor under hösten, det framkommer i en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Pengarna ska ha stulits från ett värdeskåp som endast personal hade tillgång till.

De drabbades anhöriga har polisanmält stölderna samtidigt som äldreboendet har bytt lås på värdeskåpet och sett över sina nyckelrutiner.

      LÄS MER: 92-åriga Ingalill lurades på allt hon ägde av hemtjänstpersonal

Detta är bara en av flera händelser som har inträffat i Malmö och som har anmälts till IVO. Ytterligare en lex Sarah-anmälan beskriver hur en vårdtagare i södra Malmö inte fick hjälp när personens larm inte kom fram till rätt nattpatrull.

Och i norra Malmö anmäls ännu en händelse där en missbrukare blivit skuldsatt efter att under tre månaders tid fått mindre biståndspengar än brukligt. Socialsekreteraren hade beviljat extra bidrag till hyran då personen riskerade att vräkas, men drog sedan av detta från det ordinarie stödet.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS