News55

Planerade sin pension – blev blåst på egendomen

pension
En fastighetsbedragare var nära att krossa 66-årige William Gordons pensionsdröm med marken som han köpt i Arizona, USA. (Foto: Pexels)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 30 aug. 2024Publicerad: 30 aug. 2024

Han köpte en tomt där han tänkte bygga ett drömhem till sin pension, men en bedragare sålde i stället fastigheten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Business Insider berättar om det hjärtlösa fastighetsbedrägeriet där offret blev upplyst i ett brev om att marken var såld för 200 000 dollar, motsvarande drygt 2 miljoner kronor.

Han gratulerades till försäljningen, men problemet var att han inte hade sålt egendomen där han planerade att göra verklighet av sin pensionsdröm.

“Jag märkte att de fyra sista siffrorna i personnumret inte var mina och att adressen var fel – posten borde inte ens ha kommit till mig”, har den drabbade och numera 66-årige William Gordon som han heter, tidigare sagt till BI.

Lånet var nästan betalt när han fick kallduschen

Han köpte den obebyggda marken i Tucson, Arizona, USA, 1999 för 76 500 dollar, knappt 783 000 kronor, och har sedan dess amorterat regelbundet för marken.

När han fick chockbeskedet om att fastigheten var såld hade han bara en mindre del kvar av lånet att betala.

Nu har William Gordon, efter mycket om och men, fått tillbaka sin tomt. Köparna av fastigheten har fått tillbaka sina pengar och avstått från att fullfölja affären.

Pensionslyckan blev en mardröm

ANNONS

Men det har varit en lång och kostsam procedur och William Gordon har tvingats bevisa att han inte sålt marken där en rad myndigheter och mäklare varit inblandade vid sidan av många falska dokument.

Ingen har tagit på sig ansvaret för det som hänt och William Gordon har uttryckt sin förtvivlan och förklarat att hans liv förvandlades till “en levande mardröm” på grund en okänd bedragare och slarv och försumlighet från alla involverade.

I USA märks en klar ökning av fastighetsbedrägerier.

“2023 rapporterade 9 521 personer i USA att de förlorat mer än 145 miljoner dollar på fastighetsbedrägerier, enligt FBI:s Internet Crime Complaint Center”, uppger Business Insider.

Läs även: Skrällen: Pensionärer rikare från hängmattan News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS