News55

PPM-numret kapat

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 26 mars 2018

Ringer någon från Pensionsmyndighetens nummer 0771-771 771 lägg på. Bedragare har lyckats komma över numret på något sätt och försöker luras.  

ANNONS
ANNONS

– När de ringer kommer vårt kundservicenummer upp hos mottagaren, det har vi aldrig varit med om tidigare, säger Jimmy Larsson Hagberg på Pensionsmyndighetens kommunikationsavdelning till Expressen.

LÄS MER: Här är de vanligaste bedrägerierna just nu

I helgen har flera personer blivit uppringda från vad som ser ut vara Pensionsmyndighetens kundservice. Samtalet har handlat om pensionen och att myndigheten kan hjälpa till att förbättra den – bara man får personens Bank-id, skriver Expressen.

Lägg på luren

– Ringer nån som säger att de ska hjälpa dig med dina fonder är vårt råd att omedelbart lägga på luren, säger Jimmy Larsson Hagberg till Expressen.

LÄS MER: Så skyddar du dig mot nät-bedragarna

Pensionsmyndigheten försöker förstå hur deras telefonnummer har hamnat i bedragarnas händer och funderar på om man ska gå vidare och polisanmäla bedrägeriförsöken. Ännu har myndigheten ingen klar bild över hur många som har drabbats än mindre om någon gått med på att lämna ut sitt Bank-id.

LÄS ÄVEN:

ANNONSLäs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS