News55

Publiksuccé på News55:s mässa i Skövde

Artikelbild
Fullt hus under Bodil Jönssons föreläsning på seniormässan i Skövde.
News55
News55
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 16 feb. 2017

Drygt 1 500 seniorer intog Skövde Kulturhus under News55 Seniorevent under onsdagen för att mingla, shoppa och lyssna på intressanta föredrag. – Våra mässor är innehållsrika, vi tar upp ämnen som berör seniorer och det är ett bra tillfälle att träffas, säger News55:s grundare Artur Ringart.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Drygt 1 500 mässbesökare, ett 40-tal utställare och flera intressanta föreläsare och artister höll låda på scenen. Ja, de lokala medierna hade fullt upp under News55 Seniorevent i Skövde. Tidningen Skövdenyheter var bland annat på plats, likväl som Falköpings tidning och Skaraborgs läns tidning.

– Våra mässor är innehållsrika, vi tar upp ämnen som berör seniorer och det är ett bra tillfälle att träffas. Jag tror att det är därför de är så populära, säger News55: grundare Artur Ringart.

      LÄS MER: Dags att sparka igång News55 Seniorevent i Skövde

Föreläsaren Bodil Jönsson drog fulla hus

En av våra mest populära föreläsare är författaren och professorn Bodil Jönsson. Även den här gången var föreläsningssalen fullsatt när det var hennes tur att kliva upp på scen, berättar Artur Ringart.

– Bodil Jönsson pratade bland annat om det hon kallar det friska åldrandet och att vi som är äldre idag på många vis har det oerhört mycket bättre än våra föräldrar när de var i vår ålder. Vi är friskare, lever längre och vi är mer aktiva och när Bodil Jönsson föreläser är det som att publiken bekräftar det hon säger.

– Bodil Jönsson slår också hål på ett antal myter, till exempel att man kan skjuta demensen framför sig genom att till exempel lösa korsord och Sudoku. Efter föreläsningen var det en lång, lång kö av folk som ville prata med Bodil och få sin bok signerad, säger Artur Ringart.

Under torsdagen fortsätter mässan och Artur Ringart hoppas dagen att kommer vara lika uppskattad.

ANNONS

– Idag återvänder ju den förlorade Skövdesonen, sportprofilen och den före detta Skövdebon Christer Ulfbåge. Jag ser mycket fram emot vårt samtal på scen. Och så ska vi fortsätta att på olika sätt ta upp frågor som är relevanta för seniorer, som pensioner, kontanthantering och pensionärsskatt. Jag hoppas att utställare och besökare kommer vara lika nöjda som de var igår, säger Artur Ringart.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS