News55

Så blir du lyckligare som pensionär

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 20 mars 2023

Med enkla medel kan du bli lyckligare och hålla dig aktiv som pensionär. Det rapporterar CNBC, vilket även Dagens PS skrivit om tidigare.

ANNONS
ANNONS

Många längtar efter pensionen efter ett långt arbetsliv. Det kan dock uppstå en viss tomhet och ensamhet när man plötsligt slutar att gå till jobbet.

Det som pensionärer saknar mest när de har slutat jobba är det sociala sammanhanget. Det visar en studie som gavs ut redan 1938! Men det är aktuellt än idag, enligt CNBC.

Under arbetslivet träffar man människor att samtala med i olika sammanhang, till exempel kollegorna vid kaffemaskinen, vid lunchsamtal eller i möten med chefen. Dessa sociala sammanhang blir färre när man inte längre jobbar och det riskerar att ha en negativ effekt på hälsan, eftersom människan oftast mår bra av att vara tillsammans med andra.

Var förberedd

Det kan därför vara bra att förbereda sig innan pensionen och tänka igenom hur man ska kunna fortsätta att vara social och träffa människor. Det kan bland annat vara att man skaffar en ny hobby, att man går med i en förening, tränar eller uppfyller någon dröm. Ett annat alternativ kan vara att engagera sig ideellt för att hitta likasinnade personer att umgås med.

Det är heller aldrig försent att ta upp kontakten med gamla bekantskaper. Ring, eller skicka ett mail och fråga om ni ska ses!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS