News55

Så gör Leif GW superklipp på börsen

Leif GW Persson
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 05 maj 2023Publicerad: 05 maj 2023

Författaren och kriminologen Leif GW Persson avslöjar i en intervju med Aktiespararna hur han drar in miljoner på börsaffärer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Leif GW Persson har tjänat många miljoner på sina böcker genom åren, men skrivandet är långt ifrån hans största inkomstkälla. De stora pengarna kommer från smarta börsaffärer. Bara i år har hans aktieportfölj gått upp med 88,3 procent, berättar han för Aktiespararna.

– Det är hyggligt. Jag räknar med att jag ska krångla mig över 100 procent innan året är slut. Men nu går vi in i en blekare börsfas när sommaren kommer. Så nu ligger jag med kassa och väntar på att det ska komma ett självspelande piano, säger författaren.

I intervjun avslöjar GW sin strategi på börsen, men han rekommenderar inte “vanligt folk” att agera på samma sätt.

– Jag har siktat in mig på stora aktier, det ska vara hygglig likviditet. Jag kan stoppa in mycket pengar och har billigt courtage. Då räcker det med att det blir en uppsida på ett par procent för att jag ska tjäna mycket pengar. Vid något tillfälle blev det en uppgång på 15 procent och då rasslade det till rejält, säger Leif GW Persson till Aktiespararna.

Gjorde klipp på Swedbank

Förra veckan gjorde författaren ett våghalsigt klipp när han köpte aktier i Swedbank för drygt nio miljoner kronor. Han förstod att banken skulle släppa en bra kvartalsrapport under torsdagen och köpte därför 50 000 aktier, för 183 kronor styck, under onsdagen.

När rapporten släpptes öppnade aktien först nedåt men sedan steg den och stod som höst i drygt 187 kronor. Leif GW valde att sälja allt när kursen stod i 185,50 kronor, vilket innebar en vinst på 123 000 kronor.

– Jag chansade och lyckades krångla mig ur det där och tjänade en slant. Men jag rekommenderar ingen att hålla på så där. För mig så gör det ingenting om det skiter sig, det påverkar inte min nattsömn eftersom jag redan har mer pengar än de flesta. Men vanligt folk har inte den möjligheten och därför brukar jag avråda folk från att spara i aktier – de skulle aldrig tåla en rejäl smäll om det går åt helvete.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS