News55

Så lurade hemtjänstpersonalen till sig hundratusentals kronor

Artikelbild
©SCANPIX SWEDEN, 1999-03-03.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 17 jan. 2017

Kvinnan som arbetade hos den 93-årige mannen i Göteborg fick honom att ta lån på drygt 300 000 kronor som hon sedan använde för eget bruk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hemtjänstpersonalen hade svårt att betala sina räkningar och fick därför vårdtagaren att ta lån på drygt 300 000 kronor med sin lägenhet som säkerhet. Pengarna använde sedan kvinnan till att betala sin hyra med, det rapporterar Expressen.

– Det är först efter att mannen avlidit som det uppdagades. Det skulle göras bouppteckning och så upptäckte man att lägenheten var belånad, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström som nu åtalar kvinnan för grovt mutbrott.

      LÄS MER: Hemtjänstpersonal glömde sitt arbetspass – vårdtagare hittades död

Hittade inga lånehandlingar

Händelsen inträffade redan 2012 men uppdagades först efter att vårdtagaren gått bort. Det var i samband med bouppteckningen man upptäckte att något inte stod rätt till och polisen hade svårt att se vad som egentligen hänt.

 – Man hittade inga lånehandlingar i samband med att man avvecklade lägenheten. Då började man misstänka att pengarna hade gått till någon annan än honom själv, säger Hans-Jörgen Hanström.

 Kvinnan ska också ha fört över pengar till sitt eget konto med hjälp av mannens bankdosa och handlat på Elgiganten, Ikea och Jysk. Kvinnan åtalas nu för grovt mutbrott.

 – Hon erkänner och säger att hon mått väldigt dåligt av det här. Hon har medgett vad som än lagts fram, säger Hans-Jörgen Hanström till Expressen.

ANNONS

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS