News55

Så luras pensionärer på miljonbelopp av försäkringsjättar

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 20 dec. 2016

I kvällens Kalla Fakta i TV4 avslöjas hur oseriösa försäkringsrådgivare på uppdrag av Folksam och SBAB lurar pensionärer att ta onödiga och dyra lån.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kalla Fakta tar i kvällens program upp hur pensionärer som i flera fall lidit av demenssjukdomar lurats av försäkringsbolag att ta dyra och onödiga lån. De som ligger bakom bedrägerierna har visat sig vara några av Sveriges största och mest betrodda låneinstitut och försäkringsbolag.

     LÄS MER: “Sverige sviker de som blivit lurade av telefonförsäljare”

“Det verkade helt perfekt”

Ett par i 80-årsåldern som fallit offer för bedrägerierna är Jan och Lena Åhlander. De har vid upprepade tillfällen blivit kallade till möten på företaget Pensionskontakt i Stockholm. Där har de skrivit på papper som de trodde skulle trygga deras pensioner. I själva verket blev de lurade.

När paret en tid senare ville ta ett lån för att köpa en lägenhet innan de sålde sitt hus uppdagades bedrägerierna. Huset var redan belånat och paret hade förlorat hundratusentals kronor, samt att de hade ett lån på banken på 2,8 miljoner kronor.

– Det verkade helt perfekt. Man var jätteglad och tänkte fan, man blir ju miljonär snart, men helt plötsligt bara sjönk det, säger Jan Åhlander till Kalla Fakta.

Långt ifrån ensamma

När parets son försökte få kontakt med Folksam fick han inget gehör, och inte heller parets försäkringsrådgivare Johan Hellström på företaget Pensionskontakt gick att nå. Johan Hellström skickade istället ett mejl där han meddelade att han inte kan hjälpa Jan och Lena Åhlander.

ANNONS

      LÄS MER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS