News55

Så sparar de svenska ministrarna

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 28 dec. 2021

Ministrarna i Sveriges nya regering har redovisat hur de sparar. Det rapporterar SVT.

ANNONS
ANNONS

Den nya regeringens innehav av aktier och fonder har ett samlat värde på över 40 miljoner kronor. Regeringens ministrar är överlag försiktiga när det gäller riskbenägenhet, de låter pengarna växa i stabila fonder och inte i aktier, rapporterar SVT.

I toppen av listan finns utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Hon har ett innehav på 24 miljoner kronor. Det har ökat rejält, förra året var värdet 5,6 miljoner kronor. Anna Hallberg satsar främst i SEB:s fonder. Störst placering finns i fonden SEB Hållbar Sverige Indexnära, den har vuxit 33 procent sedan början av 2021.

På listans andra plats finns EU-minister Hans Dahlgren. Han äger fonder för 5,5 miljoner kronor. Därefter följer Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister, som har drygt 1,6 miljoner kronor.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, socialminister Lena Hallengren och utrikesminister Ann Linde har fonder för omkring 1,5 miljoner kronor vardera.

Det framgår inte av redovisningen hur statsminister Magdalena Andersson sparar. Hennes innehav av fonder och aktier är noll. Det gäller även klimat- och miljöministern Annika Strandhäll.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS