News55

Så undviker du att bli lurad på Blocket

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 24 aug. 2017

Den 25-årige mannen lyckades lura köpare på annonssajten Blocket på tusentals kronor. Nu åtalas mannen vid Halmstad tingsrätt misstänkt för tio fall av bedrägeri, det rapporterar Expressen.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

25-åringens enda krav var att hans köpare på köp och sälj-sajten Blocket betalade med Swish. I övrigt presenterade han sig med sitt riktiga namn och adress – allt för att verka vara en seriös säljare. Mannen lade upp annonser där han påstod sig sälja nya mobiltelefoner till ett mycket rabatterat pris. Men alltför sent blev hans köpare varse om att skenet bedrog, det rapporterar Expressen.

      LÄS MER: Liga stal från äldre rörelsehindrade

Skulle skicka paketet senare

En person swishade över 4 654 kronor för tre iphones som 25-åringen påstod sig ha. En annan förde över 2 200 kronor för ytterligare två iphones och en tredje person betalade 1 600 kronor för en Nexus 6P. Men efter att köparna hade betalat såg de inte röken av någon telefon och när de ställde bedragaren mot väggen sade han att han skulle skicka telefonen senare.

Den åtalade 25-åringen är dömd för liknande brott sedan tidigare och bara i år har han lurat tio personer på tusentals kronor.

Trots att annonsbedrägerierna har minskat påpekar Blockets kundsäkerhetschef Thomas Bäcker hur viktigt det är att tänka på säkerheten när man handlar på nätet.

      LÄS MER: Bedragare utnyttjar rollatorfel

“Swisha face-to-face”

ANNONS

– Skicka aldrig pengar i förskott. Ska man använda Swish vid betalning kan man göra det face-to-face, precis som vid kontant betalning. Om man följer de tips om att handla säkert som finns på vår hemsida undviker man att bli lurad, säger Thomas Bäcker.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS