News55

Skatteverket kräver "Svennis" på miljonbelopp

Artikelbild
"Svennis" överklagar till Högsta förvaltningsdomstolen. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 nov. 2016

Den skattetvist som pågår mellan fotbollstränaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson, hans bror och Skatteverket är långt ifrån över. Trots det har Skatteverket redan i förhand krävt Svennis på de drygt två miljoner kronor som målet handlar om.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1,9 miljoner kronor – så dyr är notan som Skatteverket kräver fotbollstränaren Sven-Göran “Svennis” Eriksson, 68, på och som har gett upphov till en skattetvist mellan myndigheten, Svennis och hans bror. I sak handlar tvisten om de gåvor på miljonbelopp som Svennis under flera år har gett sin nolltaxerande bror.

      LÄS MER: Falsk elektriker gripen – lurade äldre på stora summor

 Vägrar betala

Eftersom Svennis bror bor utomlands anser Skatteverket att det finns en risk att han på grund av det kan göra sig oåtkomlig för indrivningsåtgärder, och anser att målet är klart. Därför har myndigheten redan i förhand krävt Svennis på de 1,9 miljoner kronor som målet handlar om, något som Svennis vill stoppa genom att begära anstånd hos förvaltningsrätten.

Målet har överklagats från Kammarrätten till Högsta förvaltningsdomstolen som ännu inte har gett något svar på om målet ska komma att prövas eller inte.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS