News55

Stockholm drabbat av stöldvåg mot äldre

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 27 nov. 2017

En falsk kylskåpsreparatör som ska ha stulit guld från en 97-åring är ett exempel på de många stölder riktade mot äldre som har skakat centrala Stockholm den senaste tiden, det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Stadsdelen Östermalm i Stockholm har den senaste tiden fått oönskat besök av inbrottstjuvar som riktar in sig på stadsdelens äldre invånare. Och rånarna är enligt stockholmspolisen särskilt fräcka, skriver Expressen.

      LÄS MER: Falsk elektriker gripen – lurade äldre på stora summor

Falsk kylskåpsreparatör tog sig in i äldre kvinnas hem

Flera äldre bosatta på Östermalm har utsatts för rån och inbrott i sina hem. En av de drabbade är en 97-årig kvinna som blev av med smycken och matsilver i samband med att en person som påstod sig vara en kylskåpsreparatör tog sig in i kvinnans lägenhet.

Enligt kvinnans vittnesmål höll en person fast kvinnan i köket varav ytterligare en person länsade lägenheten på värdesaker.

– Mig veterligen blev hon inte fysiskt skadad, men självklart blev hon orolig av det som hänt, säger kriminalinspektör Alexander Wallenius vid polisen lokalpolisområde Norrmalm, till Expressen.

Guldstölden hos 97-åringen har likheter med en annan stöld som inträffade några dagar innan hos en kvinna i samma ålder och som bodde i samma område som 97-åringen, skriver Expressen.

      LÄS MER: Rullstolsburen 90-åring rånades

ANNONS

Ärendet lades ner

Men det tar inte slut där. På allhelgonaafton blev en äldre man också bestulen i sitt hem och förlorade i samband med stölden en samling värdefulla armbandsur. Mannen hittades bakbunden och skärrad av hemtjänsten. Ärendet lades dock ner.

– När det gäller allvarliga brott så kan vi komma in redan i ett spaningsskede utan att det finns någon skäligen misstänkt, säger kammaråklagare Thomas Rickardsson som leder ärendet, till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS