News55

SvD: Sossarna hymlar om skattehöjningar

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 05 aug. 2022Publicerad: 05 aug. 2022

Politik är en het potatis för dagens ledarskribenter där Socialdemokraternas valkampanj ligger i fokus.

ANNONS
ANNONS

I dagens Expressen skriver ledarredaktionen om elkrisen, där företag inte kan etablera sig på grund av elbrist. Expressen riktar skarp kritik till Miljöpartiet och tycker att de bör kopplas bort från energipolitiken i Sverige.

Socialdemokraternas valkampanj anses vara för känslomässigt styrd, enligt Tobias Wikström på Dagens industri. Om sossarna vill vinna medelklassens röster bör de förenkla sitt budskap. “Och berätta för väljarna hur de ska få behålla det samhälle som de har varit med och byggt upp”, skriver Wikström.

Även i Svenska Dagbladets lyfts idag Socialdemokraternas valkampanj. Där ledarskribenten Mattias Svensson konstaterar att Socialdemokraterna håller tyst om planerade skattehöjningar inför valet. “Den tystnaden är talande. En röst på stenvändarpartiet lär bli en betungande börda”, skriver Svensson. 

Aftonbladets Peter Gustavsson undrar hur den svenska utrikespolitiken kommer att påverkas vid ett medlemskap i Nato och menar att det är viktigt att Sverige är bestämda från början och visar vart vi står. “Nu är det upp till bevis om vad vi vill vara för slags land”, skriver Gustavsson. 

Göteborgs-Posten Adam Cwejman liknar svensk politik med en teaterföreställning när frågor om abort eller mänskliga rättigheter blir en politisk debatt. Cwejman menar att debatten inte visar vilka skillnader det är mellan partierna utan snarare ett recept på hur framgångsrikt påhittade konflikter etablerats i Sverige. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS