News55

Ulla, 72, ville hjälpa till - rånades på sitt kontokort

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 24 nov. 2017

Ulla Gillberg, 72, gav den vilsna bilföraren en vägbeskrivning till Stockholm. Kort därefter upptäckte Ullan att hon saknade sitt bankomatkort, det skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var en förmiddag som vilken som helst när 72-åriga Ulla Gillberg kom ut från City Gross och en bil stannade framför henne. Bilisten vevade ner rutan och frågade Ulla om vägen till Stockholm och hon ville mer än gärna hjälpa till, något som hon sedan skulle ångra, skriver Expressen.

– Han var snäll och trevlig, och frågade efter vägen till Stockholm, säger Ulla Gillberg till Expressen.

Efter att Ulla hade pekat ut riktningen för mannen skiljdes de åt och Ulla fortsatte sin shoppingrunda, men när hon skulle betala i nästa butik upptäckte hon att kontokortet var borta. Ulla anade oråd och ringde till sin bank för att spärra kortet, men till ingen nytta.

      LÄS MER: Par döms för att ha stulit kvinnors kontokort på 40 orter

Ville hjälpa en medmänniska

Ulla Gillberg fick betala ett högt pris för att hjälpa en medmänniska. I samband med att hon hade gett bilisten vägbeskrivningen till Stockholm hade mannens kumpan stulit hennes kontokort och länsat det på tusentals kronor, skriver Expressen.

– De hade tagit med mitt kontokort och kört till en stormarknad som heter Giraffen. Det tar fem minuter att köra dit och för mig dröjde det nästan en halvtimme innan jag förstod vad som hänt, eftersom jag körde tillbaka. De hade gott om tid, säger Ulla Gillberg.

“Det här med att skydda sin kod, det går verkligen inte att understryka nog”

ANNONS

Brott av det här slaget är enligt polisen inte ovanligt. Ulla Gillberg tror att tjuvarna lyckades komma åt hennes pin-kod till kortet när hon betalade i kassan på City Gross och enligt polisen kan man inte nog understryka hur viktigt det är att skydda sin kod.

– En del människor har sin kod uppskriven i plånboken, då är det väldigt lätt att ta pengarna. I många andra fall är det helt enkelt så att man står och spejar när folk betalar med kort. Det kan säkert vara så att de har filmat Ulla, det är ju egentligen samma metod som att stå och titta när någon betalar med kort. Tyvärr är det så att den här typen av brottslingar är ganska kreativa, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen, till Expressen och fortsätter:

– Det här med att skydda sin kod, det går verkligen inte att understryka nog.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS