News55

USA utlyser nödläge

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 05 aug. 2022Publicerad: 05 aug. 2022

Stockholmsbörsen öppnade fredagens handel med lätt stigande kurser och USA utlyser ett nytt nödläge.

ANNONS
ANNONS

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 15,4 miljarder kronor i juli. Riksgäldens prognos var ett underskott på 0,5 miljarder och skillnaden förklaras framför allt av högre skatteinkomster samtidigt som Riksgäldens nettoutlåning var lägre än väntat.

Från omvärlden: 

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk uttalade sig på bolagets årsstämma att han spår en mild recession, som kommer att vara i cirka 18 månader. Han aviserade även att bolaget kan använda en del av kassan till aktieåterköp. Det skriver CNBC.

USA utlyser hälsonödläge på grund av spridningen av apkoppor i landet. Utbrottet av apkoppor är en nödsituation för folkhälsan i USA, sade hälsoministern Xavier Becerra på torsdagskvällen, rapporterar flera medier.

Federal Reserves chef i Cleveland Loretta Mester uttalade sig på torsdagskvällen om att centralbanken bör höja räntan över 4 procent för att att stävja inflationen. Hon vill se höjningar som håller i sig till mitten av nästa år. Det skriver Reuters och hänvisar till ett tal Mester höll i Pittsburgh.

Finnair ökade antalet passagerare med 367,4 procent till 999 600 i juli, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 609,4 procent till cirka 0,9 miljoner passagerare.

Svenska delårsrapporter: 

ANNONS

Ljudboksspecialisten Storytel vände sitt justerade ebitda-resultat till positivt på 12,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på -94,5 miljoner kronor och resultatet efter skatt blev 54,4 miljoner. Under andra kvartalet såg bolaget en streamingtillväxt på 31 procent exklusive Ryssland. Storytel guidar för streamingintäkter på 724-731 miljoner kronor under tredje kvartalet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS