News55

Välkommen till E55 – Sveriges nya ekonomisajt!

Artikelbild
E55s redaktion. Fr.v. Karolina Palutko Macéus, Fredrik Lundberg, Per Agerman, Frida Mrad. Foto: Sofia Ekberg/News55.
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 nov. 2017

Vi är till för dig med livserfarenhet som vill börja bry dig om dina pengar. Kanske har du inte haft tid tidigare, eller inte haft lust. Kanske kan du lite och vill lära dig mer. Men nu är det dags att ta kontroll över din ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är frustrerande när vi inte vet och inte kan, utan tvingas förlita oss på andra. Vi har alla varit med om det. Det har du och det har vi. Och särskilt när det kommer till ekonomiska frågor. Det kan kännas svårt, krångligt eller pinsamt att ställa de dumma frågorna.

 I andra fall kanske man helt enkelt inte orkar bry sig om den exakta kostnaden för ännu ett av vardagens alla val. Eller så griper girigheten in. Den är en slug bov som tonar ner normal riskmedvetenhet. Löften om snabba pengar kan lika snabbt radera ut sunt förnuft.

Konsekvensen är att alldeles för mycket av våra pengar hamnar i fel fickor. Höga räntor, dolda arvoden, diverse avgifter, förskott och omotiverade prisplåslag tömmer våra gemensamma plånböcker på miljardbelopp varje år. Äldre, inte minst kvinnor, är en särskilt utsatt målgrupp.

Det är på tiden att vi alla tar lite bättre hand om våra pengar! Därför har vi startat E55, en sajt för dig som vill engagera dig lite mer, som vill kunna fatta klokare och mer medvetna ekonomiska beslut.

Vi på E55 låter dig gärna njuta av livets goda, men är samtidigt övertygade om att det kommer kännas bättre om du slipper den där gnagande känsla av att något är fel, att du betalar för mycket, att kalkylerna inte ska hålla.

E55 vill bidra till att förändra obalansen på ekonomiområdet, att utjämna spelplanen. Finansbranschen har ett kunskapsövertag som är svårt att forcera. Ett av våra viktigaste uppdrag är därför det granskande. Vi står på småspararnas sida och ställer gärna de dumma frågorna så att du som läsare kan få de kloka svaren. Vi är inte en traditionell affärssajt bara för de redan inbitna utan tror att alla kan ha behållning av vårt innehåll som alltid ska baseras på hög journalistisk trovärdighet.

Vi är till för dig med livserfarenhet som vill börja bry dig om dina pengar. Kanske har du inte haft tid tidigare, eller inte haft lust. Kanske kan du lite och vill lära dig mer. Men nu är det dags att ta kontroll över din ekonomi.

Precis som vår systertidning News55 är E55 partipolitiskt obunden och står för de grundläggande demokratiska värdena. Detta är kanske viktigare än någonsin för samhället i stort.

ANNONS

Men på finansmarknaden och i näringslivet går det inte att rösta i traditionell mening. Däremot kan vi alltid rösta med fötterna och välja bort aktörer som inte vill vårt bästa och som skor sig på sitt kunskapsövertag.

Så låt E55 bli din följeslagare i den ekonomiska djungeln. Tillsammans tar vi oss mot en bättre ekonomisk framtid där vi alla tar bättre hand om våra pengar!

/Redaktionen E55
[email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS