News55

Vann över 52 miljoner på skraplott

Skrapar en lott. En 75-årig kvinna som precis avslutat sin behandling mot bröstcancer vann 5 miljoner dollar, cirka 52,55 miljoner kronor, på en skraplott.
En 75-årig kvinna som precis avslutat sin behandling mot bröstcancer vann 5 miljoner dollar, cirka 52,55 miljoner kronor, på en skraplott. (Foto: TT/AP/Rogelio V. Solis)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 08 juli 2024Publicerad: 08 juli 2024

En 75-årig gammelmormor som nyligen avslutat sin bröstcancerbehandling vann fem miljoner dollar på en skraplott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Donna Osborne, 75, har berättat i ett pressmeddelande från Pennsylvania Lottery att hon var på en flygplats med sin dotter och att deras flyg blev försenat, det skriver CNN.

Planet försenades så många gånger att hon bestämde mig för att åka hem och det var tack vare att hon lämnade flygplatsen som hon köpte den vinnande lotten. 

Fem miljoner dollar

Donna Osborne skrapade lotten på parkeringen till en bensinstation.

Hon berättar i pressmeddelandet att hon gick tillbaka till butiken där hon köpt lotten och frågade expediten om det stämde och att expediten sade att det gjorde det.

Hon vann 5 miljoner dollar på sin skraplott, vilket motsvarar cirka 52,55 miljoner kronor.

Donna Osborne har berättat för tjänstemän vid Pennsylvania Lottery att hon har köpt lotter länge och att den stora vinsten kom lagom till hennes födelsedag.

Hon beskriver vinsten som bitterljuv, efter sin nyligen avslutade strålbehandling.

ANNONS

Transporttjänster för amishfolket

Det senaste decenniet har Donna Osborne tillhandahållit transporttjänster för amishfolket och har trots den stora vinsten inga planer på pensionera sig.

Amishfolket använder olika sätt att resa och det beror till stor del på att de inte vill äga bilar. De använder häst och vagn, apostlahästarna och kollektivtrafik, det skriver Duch Crafters.

Ett annat vanligt förekommande transportalternativ för dem är att anlita en icke-amish-person som chaufför.

“Jag vet inte vad jag skulle göra med mig själv, jag måste fortsätta röra på mig. Jag tror att jag kommer investera en del av priset, visst, men sedan åka till Alaska!”, säger hon i pressmeddelandet, skriver CNN.

Minister om partilotteri: Utesluter inte förbud

Regeringen går vidare med förslagen om skärpta krav på partilotterier – trots protester från S. Även att förbjuda dem helt finns på bordet. – Det är inte uteslutet med ett förbud, säger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M).

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS