News55

Varning: Hit lockas aggressiva bedragare

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 juni 2023

Konsumentverket varnar för bedragare som lockas till en ny marknad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Handel med bitcoin och andra kryptotillgångar blir allt vanligare och nu varnar Konsumentverket för att det är ett område som lockar till sig många bedragare. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Förutom att det är vanligt med bedrägerier på marknaden är kryptotillgångar även en finansiell produkt med väldigt hög risk och marknaden är oreglerad, vilket gör den riskfylld. Även om bedrägerier faller utanför Konsumentverkets tillsynsområde får myndigheten ta emot många anmälningar från konsumenter som blivit lurade av just kryptobedragare.

– Vi för informationen vidare till Finansinspektionen som kan varna för oseriösa företag på sin webbplats. Det hjälper tyvärr inte den som redan är drabbad, men kanske kan det minska risken för att fler konsumenter blir lurade av samma bedragare, säger Anna Hult som är jurist på Konsumentverket.

Bedragarna är ofta påträngande och kan använda sig av aggressiv marknadsföring där de upprepade gånger kontaktar personer som just har börjat investera och kräver att de ska satsa mer pengar.

–Det förekommer till och med att bedragarna hotar personer som inte vill satsa mer pengar. De pengar som konsumenterna tror att de investerar ser de aldrig igen, säger Hult.

Läs vidare på Finansinspektionens varningslista.


Henrik Öhlin / Sarah Carlsson

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS