News55

Voi hotar att lämna London

Artikelbild
Elsparkcyklarna kämpar för sin överlevnad i London. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 06 juni 2024Publicerad: 06 juni 2024

Det svenska elsparkcykelföretaget Voi har fått nog av Londons hårda regleringar, rapporterar Dagens Industri. I ett brev till borgmästaren Sadiq Khan skriver Vois vd Fredrik Hjelm att företaget anser att situationen i den brittiska huvudstaden är ekonomiskt ohållbar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anledningarna är flera: London har striktare regler vad gäller hastighet och ålder än Storbritanniens nationella riktlinjer, endast 9 av 33 stadsdelar tillåter färdmedlet. Enligt brevet saknas det också parkeringsplatser och det är en hård konkurrenssituation med stadens elcyklar som inte har samma regleringar.

I brevet skriver Hjelm att Voi gärna samarbetar med Londons transportmyndigheter för att lösa problemen, men annars kan tvingas att lämna staden.

Senast i mars i år tog elsparkcykelföretaget Dott beslutet att lämna, trots att företaget tillsammans med Voi och Lime fått ensamrätt på elsparkcyklar i London förra sommaren.

Christina Moe Gjerde, chef för norra Europa på Voi, skriver i ett mejl till DI att London halkar efter med alldeles för strikta regleringar.

“London borde se till städer som Oslo och Stockholm, som vågat justera sina regleringsmodeller när det inte blev rätt första gången.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS