News55

Kändisar som mästerkockar? Bättre än väntat!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 29 aug. 2021Publicerad: 29 aug. 2021

Hade inga jätteförväntningar på Sveriges mästerkock VIP. Ändrade mig efter premiären. Söndagskvällarna kan bli riktigt kul!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kändiskockar. Bara ordet får en att hissa varningsflagg. Men TV4:s startfält i söndagskvällens premiär av Sveriges mästerkock VIP kändes det som om man ganska snabbt blev kompis med.

Sveriges mest kända personer är det förvisso inte som tävlar i matlagning ett antal söndagar framåt. Men några tunga namn finns det med, som Eric Gadd, Kalle Moraeus och Arga snickaren. Helt säkert var godmodige Kalle en som värmde mångas hjärtan redan i första avsnittet.

Och så fort det gick att skapa sig en uppfattning om dem alla. Man såg snabbt att Kalle Moraeus var den farbroderligt mysiga, f.d. fotbollsstjärnan Josefine Öqvist (två VM-medaljer bl.a.!) den smittande charmiga, Eric Gadd den lugne, välformulerade, Claudia Galli (skådespelerska sen tre års ålder) den trygga, ödmjuka (hon neg flera gånger för juryn…), John Lundvik den gladaste och trevligaste av artister, Maja Ivarsson den kaxiga med viss glimt i ögat, och Anders Öfvergård den taggade snickaren som gjorde sitt bästa för att leva upp till rollen som arg och tuff. Han lyckades, men bara nästan. Den ende jag inte fick riktigt grepp om från början var artisten Kaliffa, men han får fler chanser och är säkert en hyvens karl och hygglig matlagare.

Maten? Ja, Kalle Moraeus vann första etappen med en bakad torskrygg i räksky, som fick Leif Mannerström – välkommen tillbaka i juryn! – att brista ut i beröm, vilket i sin tur nästan fick Kalle att bryta ihop i glädjetårar.

Det är inte alltid man känner för ett gäng nya bekanta redan efter första mötet. Men det här sällskapets matäventyr ska jag följa noga på söndagarna i höst!

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS