News55

Fem lärdomar om träning efter 60

träning efter 60
Phil Daoust berättar vad han lärt sig om träning efter 60. Foto: Pixabay
Mauritza Klingspor
Mauritza Klingspor
Uppdaterad: 03 juni 2024Publicerad: 03 juni 2024

Journalisten och numera träningsfantasten Phil Daoust skriver i The Guardian om vad han lärt sig om träning efter 60. Han startade sin träningsresa senare i livet och delar med sig av sina lärdomar som andra kan dra nytta av.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att du hatade skolgympan betyder inte att du avskyr träning

Vi är många som inte tyckte om gymnastiken i skolan. Men skolgympa och träning i vuxen ålder har många olikheter, nu kan du själv bestämma när, hur och vad du tränar. I skolan kanske man tvingades hoppa höjdhopp i regn och rusk, nu har vi friheten att välja den träningsform man tycker bäst om.  

ANNONS

Underskatta inte kraften med att promenera

En kort promenad kommer man långt på. Det kan också vara ett tillfälle att rensa tankarna. Att promenera samtidigt som man har musik eller ett radioprogram i hörlurarna är ett trevligt sätt att motionera. Dessutom behöver man ofta inga redskap vilket gör det både smidigt och tillgängligt. 

Strunta i vad andra säger 

För att upprätthålla träningen på lång sikt är det viktigt att hitta det man själv tycker är roligt. Experter, personliga tränare eller vänner kanske säger att jogging är den bästa träningen, men tycker man inte om det blir det inte hållbart. Leta dig fram och känn efter vad du själv gillar, istället för att lyssna på andras åsikter.

träning
För att lyckas upprätthålla en bra träningsrutin är det viktigt att hitta det man tycker är roligt. Foto: Pixabay

Svett är inte ett dåligt tecken 

ANNONS

Att svettas ordentligt när man tränar kan få en att tro att man är ur form. Enligt Phil Daoust är det helt normalt att svettas och bli röd om kinderna under träningspasset, det är inte alltid ett kvitto på att man är otränad. Hur mycket man svettas beror också på kön, vikt och ålder, enligt iForm.

Om du vantrivs, klura ut varför

Att inte tycka om träningspasset kan bero på något annat än att du helt enkelt avskyr träning. Fråga dig själv om det verkligen är träningsformen du tycker illa om eller miljön. Kanske är simning i bassäng inte din grej, men att simma i havet är det? Likaså gäller för jogging, kanske är skogen ett bättre alternativ än springbandet. Fundera över vad det är som får dig att inte trivas med träningen.

Läs mer:

Övningarna som gör dig starkare med åldern

Träna med Sofia Åhman – 4 enkla övningar

Så tränar du för att sova som en stock

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS