News55

Så förbereder sig Europa för sommarhettan

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 maj 2023

Forskare varnar för en extremt varm sommar och redan nu förbereder sig européer för torka och vattenbrist. Det rapporterar SVT Nyheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det ser ut att bli en riktigt het sommar, framför allt i södra Europa där man nu förbereder sig för en tuff period av torka och vattenbrist.

I Frankrike försöker man att säkra landets vattenresurser, bland annat genom att införa strikta restriktioner. Det är vanligt att privatpersoner har egen swimmingpool i Frankrike, vilket har lett till en hetsig debatt kring poolens framtid. I södra delarna av landet har man därför infört ett förbud mot pooler som är ovan mark.

– Vissa förbrukar mer vatten än ett ålderdomshem med 200 personer. De har inget samvete, säger Emmanuel Delmotte, brogmästare i sommarorten Chateauneuf-Grasse, till SVT.

Den elfte maj presenterade Spanien ett omfattande stödpaket på över 2 miljarder euro till jordbruk och vattenförsörjning. Man har även beslutat att förbjuda arbete utomhus när landets vädermyndighet flaggar för att det är för varmt.

I Dendermonde, i Belgien, har man börjat byta ut asfalt mot grönska. Detta för att skydda staden mot översvämningar, vilket är ännu en konsekvens av Europas allt mer extrema väder.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS