News55

Så kan du slippa köpa hudvårdsprodukter

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 12 jan. 2023

Många lägger ner åtskilliga pengar på att köpa dyra hudvårdsprodukter. Men det går att komma billigare undan med gott resultat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Har det blivit dags för inköp av nya hudvårdsprodukter? Då kan det räcka att du går till ditt skafferi. Det är enklare än vad du tror att tillverka egna hudprodukter, skriver tidningen Hälsa

Det finns många fördelar blanda sina egna oljor. Du slipper bland annat tillsatsämnen, det går att anpassa recepten så de passar just dina behov samt att du kan spara stora summor pengar på hudvård.

Författaren Vibeke Estrup som skrivit boken Vegetabiliska oljor till din ansikts- och kroppsvård tipsar framförallt om fem bra oljor som man hittar i skafferiet som gör gott för huden.

Mandelolja

Bra för torr, känslig och irriterad hud. 

Kokosolja (virgin)

Skyddar både hud och hår från att torka ut. Innehåller även antibakteriella egenskaper.

Avokadoolja

ANNONS

Lugnar och stimulerar irriterad hud. Bidrar med en antiinflammatorisk och regenererande effekt. 

Hampaolja

Innehåller antiinflammatoriska fettsyror som lugnar irriterad hud, inklusive akne och eksem. Rik på essentiella fettsyror som får huden att fungera optimalt

Havtornsolja

Hjälper huden att läka och reparera hudbarriären. Har en positiv effekt på cellförnyelsen. 

Enligt  Estrup, räcker det dock inte enbart med vegetabiliska oljor för fetter för hela din kroppsvård men du kommer en bra bit på vägen med dem.  

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS