News55

Så kan populärt test avslöja din partner

Så kan populärt test avslöja din partner
Att säga en enkel fras som en test i vardagen kan kanske avslöja mer än du tror om din partner. Foto: Unsplash
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 13 maj 2024Publicerad: 13 maj 2024

Hur har du det egentligen i relationen med din partner? Just nu florerar två test som fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Med enkla vardagsknep påstås det avslöja sanningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är “fågeltestet” och “apelsintestet” som blivit en stor snackis sedan de dykt upp på sociala medier. De sägs snabbt kunna ta temperaturen på hur det står till i kärleksrelationen, skriver MåBra

“Fågeltestet” går ut på att när du och din partner sitter tillsammans, kanske på ett café eller hemma i soffan och så utbrister du: “Titta en fågel!”.

Hur reagerar partnern?

Det är egentligen inte själva fågel som är i centrum, det kunde varit vilken liknande fras som helst. Det som är intressant i sammanhanget är att notera är hur partnern reagerar. Vänder sig vederbörande nyfiket om för att se vad som fångat din uppmärksamhet? Eller får du ett disträ hummande tillbaka utan att partnern lyfter sin blick från telefonen. Eller får du inget svar alls?

Detta har diskuterats flitigt på sociala medier och undermeningen är att hur frågan tas emot kan säga något om hur bra det är i relationen. Om din partner lyssnar på dig, ger sin uppmärksamhet och är intresserad av vad du har att säga. Eller om partnern visar ett svalt intresse eller kanske till och med helt ignorerar dig. Sker detta ofta kan det skapas en känsla av distans i förhållandet och kännas som ett avvisande.

Test med apelsin

Lite på samma spår är “apelsintestet”. Det går helt enkelt ut på att du ber din partner skala en apelsin åt dig. Om partnern utan att ifrågasätta skalar apelsinen påstås det vara ett tecken på äkta kärlek och stöttning. Om du får en vägran tillbaka ska detta enligt teorin på sociala medier vara en varningsflagga som kan indikera brist på tillgivenhet och engagemang.

MåBra sammanfattar det hela med att det kan kännas som fånigt att testa sin partner genom att uppmärksamma en fågel eller be någon skala en apelsin, men att det kan vara en indikator på hur ens förhållande mår. Samtidigt kan själva behovet av att göra ett sådant här test vara en varningssignal i sig, skriver tidningen.

ANNONS

Läs mer:

Här är hotet mot våra kärleksrelationer

Därför är kvinnor över 50 mer otrogna

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS