News55

Dotters Eurovisionprotest: "Känns inte rätt"

Artikelbild
Dotter kommer inte att sjunga i Malmö under Eurovision Song Contest. Arkivbild. (Foto: Claudio Bresciani/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 apr. 2024Publicerad: 16 apr. 2024

Dotter och Titiyo sällar sig till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Har inte mer att säga än att det inte känns rätt”, skriver Dotter till Expressen.

Melodifestivalstjärnan Dotter skulle ha uppträtt på kringarrangemanget Eurovision Village den 4 maj. Hon bekräftar för Expressen att anledningen till avhoppet är Israels medverkan i Eurovision Song Contest.

Fyra dagar senare skulle Titiyo ha uppträtt på samma scen. Hennes spelning är nu inställd av “logistiska skäl”, uppger artistens bokare för Sydsvenskan.

Sedan tidigare har bland annat Medina, som kom tvåa i Melodifestivalen i mars, lämnat återbud till att uppträda i samband med Eurovision Song Contest.

Även Malmö Pride, som skulle vara medarrangör till en konsert med tidigare Eurovisionvinnaren Conchita Wurst, har dragit sig ur. Konserten med den österrikiska artisten ska dock bli av.

Kriget i Gaza har väckt krav från flera håll på att Israel ska stoppas från att delta i Eurovision Song Contest, som arrangeras 7–11 maj i Malmö. Bland annat har drygt 1 000 svenska artister skrivit på ett upprop i frågan.

Arrangörerna EBU, den europeiska radio- och tv-unionen, har framhållit att Eurovision Song Contest inte är ett politiskt evenemang och krävt ett stopp för hot och hat mot medverkande artister i sociala medier.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS