News55

Här gör Lotta Bromé comeback

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 25 apr. 2022Publicerad: 25 apr. 2022

Radioprofilen Lotta Bromé är tillbaka och kommer att programleda en ny satsning. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om den tuffa tiden efter Metoo-anklagelserna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lotta Bromé återvänder till radio efter en paus på flera år. Den 30 maj kommer hon att leda det nya radioprogrammet “Halv tre med Lotta Bromé” i Mix Megapol.

– Jag har saknat min publik och mina gäster. Det ska bli fantastiskt roligt att möta dem igen, säger Bromé i ett pressmeddelande från Bauer Media.

Lotta Bromé var länge en populär profil i Sveriges Radio men under Metoo-vågen 2017 lämnade hon plötsligt public service-bolaget. Hon anklagades för maktmissbruk och trakasserier, berättar hon för Aftonbladet. Det var en tuff period för programledaren.

– Fruktansvärt. Situationen ledde till att jag till slut var tvungen att lämna allt. Jag hade ju en elvaårig dotter, en sambo och föräldrar… Det gick helt enkelt inte. Det var ingen höjdare att ha fler löpsedlar än Peter Madsen som hade styckmördat en kvinna i en ubåt. Jag tror det är svårt att förklara om man inte har varit utsatt för ett sådant drev. Det är svårt att göra sin röst hörd i det bruset, det var ett extremt medieklimat. Och skvaller och skitsnack räckte långt.

Nu skriver hon en bok om vad som hände när hon lämnade Sveriges Radio och skrivprocessen har inte varit enkel.

– Jag har försökt att skriva boken under de här åren, men det har gjort så jäkla ont. Jag gick sönder och tvivlade på min identitet. När man är i en situation då man inte känner igen någonting om det som sägs om en eller hur man beskrivs, där man är omgiven av människor som man trodde var ens vänner, och man märker att människor tystnar.

Men nu är Lotta Bromé snart tillbaka i etern igen. Det nya programmet kommer att sändas varje vardag mellan 14.30 – 16.30.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS