News55

Hetsig debatt om att bli äldre – Shania Twain ger Madonna rätt

Madonna får stöd av Shania Twain
Shania Twain stöttar kollegan Madonna. Photo by Jordan Strauss/Invision/AP
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 17 maj 2024Publicerad: 17 maj 2024

Madonna kritiserades på sociala medier för att hon ändrat utseende när hon var prisutdelare på Grammygalan i fjol. Nu får hon stöd och medhåll av musikkollegan Shania Twain. Det rapporterar Yahoo Movies.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fokus hamnade på Madonnas ansikte där personer på social medier ifrågasatte hennes kosmetiska ingrepp, något som fick Madonna att gå till motreaktion mot hatet:

– Återigen fångas jag av ålderismens och misogynins sökarljus som genomsyrar världen vi lever i. En värld som vägrar att hylla kvinnor över 45 år och känner ett behov av att straffa henne om hon fortsätter att vara viljestark, hårt arbetande och äventyrlig, sade Madonna.

Efter bombardemanget av kritik så får hon nu alltså medhåll av en annan musiklegendar, Shania Twain.

– Hon verkade inte bli alltför påverkad, eller hänvisade till att hon inte blev påverkad av kritiken”, säger Shania Twain till ITV News.

– Jag tror att det är hennes frigjorda anda och att hon kan se ut precis som hon vill. Ja, det finns tillräckligt med kritik i världen, anser jag, tillägger Shania Twain.

Kommenterar själv om att bli äldre

Så här säger om sitt eget åldrande:

– Jag blir äntligen bekväm i min egen hud. Jag kommer verkligen inte att ägna allt för mycket uppmärksamhet åt kritik. Jag kommer inte att låta det komma i vägen för mig. Inte nu, för livet blir bara kortare, eller hur?

ANNONS

En studie visar också att de som försöker se yngre ut har mer positiva upplevelser av att åldras och har dessutom bättre hälsa, något som News55 tidigare har rapporterat om.

Madonna tänker inte börja be om ursäkt

Madonna skrädde inte orden efter det omdebatterade utseendet vid prisutdelningen.

– Jag har aldrig bett om ursäkt för några av de kreativa val jag har gjort eller hur jag ser ut eller klär mig och jag tänker inte börja. Jag har blivit förnedrad av media sedan början av min karriär men jag förstår att detta är ett test och jag är glad över att vara banbrytande så att alla kvinnor som kommer efter mig får det lättare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS