News55

Hon vinner "Sveriges mästerkock"

Artikelbild
Tess Medina är årets vinnare av "Sveriges mästerkock". (Foto: Samuel Steén/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av “Sveriges mästerkock”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Det stod mellan Tess Medina och Josefine Freij i finalen i TV4:s matlagningstävling på onsdagskvällen, där finalisterna som brukligt fick laga varsin trerättersmeny.

Tess Medinas meny gick hem hos juryn, och det blev hon som blev 250 000 kronor och ett kokbokskontrakt rikare.

Det så otroligt, otroligt kul! Jag har fått vänta så länge på att få säga något, säger hon.På botten

Tess Medina beskriver sin resa i programmet som att hon började på botten.

Jag trodde inte ens att jag skulle ta mig till topp tolv, och jag blev orimligt glad för varje moment där jag gick vidare. Men jag tog åt mig av all kritik och försökte verkligen lära mig, och sedan fortsatte allt uppåt, säger hon.

Redan under våren, i takt med att programmet har sänts och Tess Medina har tagit sig vidare i tävlingen, har hon märkt av uppmärksamheten och fått en hel del förfrågningar.

Men själva vinsten betyder såklart jättemycket för mig. Jag vill ju skriva böcker och göra tv-framträdanden och allt sådant, men framför allt vill jag rida på den här vågen och förhoppningsvis lära mig ännu mer, säger hon.

ANNONS

Tess Medinas kompisar har år efter år tjatat på henne att söka till programmet och alltid skickat henne länken till ansökningsformuläret. Men denna gång kom ingen länk, och det var det som till slut fick henne att söka.

Det blev som att jag gjorde det för mig själv, inte för att någon annan pushade mig. Sedan hade jag dock druckit ett eller två glas vin innan jag skickade ansökan, så jag fick kanske lite mer mod, säger hon och skrattar.Kokbok och praktik

Framöver väntar, förutom kokboken “À table med Tess”, bland annat en praktikplats på den hyllade restaurangen på Fotografiska i Stockholm. Men allra först, på onsdagskvällen, väntade en stor vinnarfest med nära, kära och flera andra “Mästerkock”-deltagare:

Mina föräldrar bjöd liksom in 200 personer att se finalen hemma hos dem. De skickade ut en “save the date” och låtsades att det bara var ett vanligt mingel. En “vårdrink” klockan 18 en vanlig onsdag!?, säger hon.Men det ska bli så skönt att äntligen få berätta för alla och jubla lite. Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era för mig.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS