News55

Årets julvärd Tareq Taylor: ”Julen blir annorlunda i år”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 dec. 2021

TV-kocken Tareq Taylor kommer att vara årets julvärd och ser fram emot uppdraget av en speciell anledning.

ANNONS
ANNONS

Han är omåttligt populär, TV-kocken Tareq Taylor, 52, som kommer ratta det fina uppdraget att lotsa svenskarna som julvärd på julafton. Det är ett hedersamt uppdrag som kocken är oerhört glad över och han har alltid samlat familjen omkring sig under julhelgen.

Men detta år blir det annorlunda vilket på sätt och vis är lättare. Tareq och hans före detta hustru Kristina, 51, ansökte nämligen om skilsmässa i september efter 26 år tillsammans, vilket gör att julen kommer se annorlunda ut.

– Det här året… det är ingen hemlighet att jag har skilt mig, så jag visste att julen tillsammans skulle bli annorlunda i vilket fall som helst. Och då kändes det som att jag kanske kan….Den här tiden kanske kan fyllas med nånting som är rimligt och vettigt.

­­– Jag och min dotter får fortfarande fira jul tillsammans och på det här sättet är jag fortfarande med på julafton ändå, lite grann i alla fall. För mig kändes det nästan lite som en skänk från ovan. En liten välsignelse, berättar han för Aftonbladet.

Och för Tareq är det viktigt med det äkta och det genuina, han kommer att bära en jultröja i stället för kostym på inrådan av sin 17-åriga dotter och känner sig lugn inför den kritikerstorm ett sådant plagg skulle kunna väcka.

– Det är helt okej. Det är jättelugnt. Hade jag haft en strikt kostym hade nån sagt: ”Det där ser ut som en företagsträff, det är väl inte jul? Det ska vara en ful jultröja.” Och sen sitter ful jultröje-gänget i andra änden och skäller tillbaka.

– Jag hoppas att man förstår att julen för mig är en tid av värme och glädje, men också med glimten i ögat. Utan den blir det för seriöst med allting. Det ska vara kul.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS