News55

Arne Hegerfors talar ut om självmordstankarna

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 28 okt. 2015Publicerad: 28 okt. 2015

Trots att han drabbats av både stroke, hjärtinfarkt och tumör i hjärnhinnan kämpar Arne Hegerfors vidare. Tack vare familjens hjälp lät han bli att ta livet av sig, berättar han i Fråga doktorn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Så jag är oerhört tacksam över att jag gifte mig med rätt kvinna och har fantastiska barn. Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt. Då hade jag stoppat i mig de där tabletterna som jag ibland tänkte på väldigt starkt. Att nu tar jag alla tabletterna på en gång, att det skulle vara en lättnad och jag förstår de som har gjort det, säger sportjournalisten Arne Hegerfors i Svt:s Fråga doktorn.

Hans far avled i samband med sin tredje hjärtinfarkt och när Arne Hegerfors själv drabbades av hjärtinfarkt tänkte han att det skulle sluta på samma sätt.

Tappade livsglädjen

– Då kontrade sjukdomarna med att släppa in en stroke och en hjärntumör istället för en ny hjärtinfarkt. Så jag har överlevt än så länge.

Han berättar vidare att sjukdomarna fick honom att tappa livsglädjen. Men hans hustru och barn tog hand om honom och han kämpade sig igenom.

– Jag har fått väldigt fin hjälp och jag har en fantastisk fru. Jag undrar om jag hade varit i motsvarande situation om jag hade blivit kvar. Jag har erbjudit henne vid flera tillfällen att hon får lämna mig och leva ett normalt liv istället för att ta hand om en gammal stofil.

Svårt att minnas nutid

Operationen i hjärnan tog åtta och en halv timme och Arne Hegerfors har sedan dess haft svårt att minnas nutid.

ANNONS

– Jag har väldigt svårt att minnas nutid. Jag kommer inte ihåg vad som hände förra veckan och så där. Däremot så sitter dåtid kvar ganska bra med gamla VM-turneringar i hockey och fotboll och handboll och sånt där och gamla kompisar. Nya vänner har jag svårt att komma ihåg vad de hette för någonting.

       LÄS MER: Mitt livs svåraste intervju

Se hela avsnittet med Arne Hegerfors i Fråga doktorn på Svt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS