News55

Christer Sandelin svarar på kritikstormen

Artikelbild
STOCKHOLM 20101022
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 20 okt. 2015Publicerad: 20 okt. 2015

Artisten Christer Sandelin svarar nu på den kritikstorm, inte minst från hans artistkollegor, som blossade upp efter hans politiska inlägg på Facebook. "Jag trodde inte att det skulle bli en sån här stor grej", säger han till DN.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Christer Sandelin skrev bland annat i sitt öppna facebookinlägg att han ville se Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som statsminister och kritiserade den svenska flyktingpolitiken.

”De som sitter i regeringen och opposition bör flytta dit till de samhällen där inget fungerar längre, finns det någon som tror att vi kan hjälpa 2 000 flyktingar som dagligen (kommer, reds anm) in i vårt land”, skrev han bland annat.

      LÄS MER: Kritikstorm mot Christer Sandelin

Det jag skriver är på riktigt

Under tisdagen sökte medierna honom ivrigt och det var inte förrän på eftermiddagen som DN fick tag i honom.

– Jag såg på något nyhetsprogram i går på tv om flyktingströmmarna. Jag kollar aldrig på tv annars. Såhär. Det jag skriver i inlägget är på riktigt, så som det faktiskt är. Till skillnad från alla andra politiker som bara står och svamlar. Jag har fem tusen vänner på Facebook och de har inte gett mig någon kritik på det jag har skrivit, säger Christer Sandelin till DN.

“Trodde inte det skulle bli en sån här stor grej”

Vidare förklarar Christer Sandelin för tidningen att han inte tycker någonting om de negativa reaktionerna på hans inlägg som kommer från både artistkollegor, kända komiker och journalister. Han poängterar att skribenter och människor som har ordet i tidningar i dag alla har samma åsikt.

ANNONS

Tidningar vill bara rapportera en sak, säger han, och poängterar att han inte är rasist utan humanist. Han trodde dock inte att inlägget skulle bli så omtalat.

–  Jag trodde inte att det skulle bli en sån här stor grej, säger han till DN.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS