News55

Dagny Carlsson firar 110 år i förskott: ”Man får kämpa”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 mars 2022

Bloggaren Dagny Carlsson har underhållit många med sina bloggtexter om sitt liv. Nyligen firade hon 110 år i förskott men har stora planer att fira ordentligt i maj.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hon är omåttligt populär hos sina läsare, Sveriges äldsta bloggaren Dagny Carlsson, 109, som sommarpratade i ”Sommar” i P1 och har delat med sig av sitt liv under flera år via sin blogg.

Hon gick vid 99 års ålder en datorkurs och började blogga året efter och har nu alltså i många år spridit visdom och kärlek via internet.

I maj fyller Dagny 110 men har redan börjat firandet. Nyligen kom sånggruppen The Hebbe Sisters som hälsade på henne på äldreboendet där hon numera bor. De framförde en rad låtar till en nöjd Dagny.

” Idag upplevde Dagny sin hundrationde födelsedagsfest i förskott. Den kända sjungande trion The Hebbe Sisters som har synts bland annat i Bingolotto och Allsång på Skansen hade kommit från Värmland till äldreboendet för att hedra Dagny med en show speciellt komponerad för henne. De tre unga tjejerna Emelie, Josefine och Maria har ofta uppträtt inom Kultur i vården och nu sjöng de 30–40 tals låtar för Dagny. De hade på sig deras mormors gamla klänningar från 50-talet” skriver vännen Elena Ström på bloggen.

Festlokalen är redan bokad, det är samma lokal som hyrdes när Dagny fyllde 100 och redan nu har ryktet spridits på Facebook att det blir en fest för att fira i maj, något hon ser fram emot mycket. 

Och när bloggerskan får frågan hur man gör för att leva så länge som till 110 är svaret klockrent.

– Man får inte uggla utan kämpa till sista andetaget

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS