News55

Filip Hammars oro över systern Linda: "Har jag gett det till henne?"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 okt. 2021

Under pandemin drabbades många av Covid-19 och flera har förlorat nära och kära. Filip Hammars oro över att han smittat sin syster var tung att bära.

ANNONS
ANNONS

Komikern Filip Hammar, 46, har tillsammans med vapendragaren Fredrik Wikingsson, 48, gjort sig känd genom sina rappa, vassa och fyndiga betraktelser över sin samtid. I familjen Hammar finns även systern Linda, 48, ett känt ansikte då hon medverkat i tv-serien ”Välkommen till Köping. Filip står väldigt nära sin syster men då han är bosatt i USA ses de inte så ofta. När han var på besök hos Linda nyligen, som bor i ett gruppboende där hon får stöd och hjälp med sin funktionsvariation, trodde komikern att han smittat systern med Covid-19. Det berättade han nyligen i programmet ”Skavlan” i SVT.

­– Jag fick inte covid trots att jag rest mycket under den här perioden men nyligen hälsade jag på min syster som bor på gruppboende, hon hade brutit benet, haft otur, men då fick jag Covid -19 av henne. Först trodde jag att jag gett det till henne och de tankarna orkar man inte ens tänka på, håller jag på att ta livet av min egen syster, en sådan sjuk tanke då hon har lite underliggande sjukdomar.

Det visade sig sedan att det förmodligen var Linda som gav Covid-19 till Filip och nu är hon på bättringsvägen även om sjukdomen drabbade henne hårt.

–  Hon blev väldigt väldigt sjuk. Nu är hon på bättringsvägen och allting blir bra, men som sagt, jag tänkte på nu när alla firar så finns det en grupp, exempelvis då den minoritet som min syster tillhör, de är inte bjudna till festen och det är ändå ett perspektiv som jag tycker att man kan beakta, berättar han vidare i programmet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS