News55

Folkkär skådespelare: "Jag glömdes bort"

Därför tvingades svensk skådespelare amputera benet
En svensk skådespelare har haft det tungt med sin hälsa på senare tid.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 18 apr. 2023Publicerad: 18 apr. 2023

En uppskattad skådespelare och tv-profil känner att han har framtiden bakom sig. Det berättar han i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Peter Harryson. Foto: Adam Ihse / TT 


Skådespelaren Peter Harryson har nyss fyllt 75 år. Under sin långa karriär har han gjort flera minnesvärda roller i bland annat “Hedebyborna”, “Rederiet” och “Pelle Svanslös”. Harryson gjorde även succé som programledare i “Så ska det låta”. Men nu tror skådespelaren att han har gjort sin sista roll.

– Den som kom på att 70 är det nya 50 borde få stryk, det stämmer inte för ett ögonblick. När jag var 50 år var jag betydligt piggare och rörligare. Men det är bara att acceptera och försöka hänga på så gott det går. Men jag märker att jag blir äldre, det är inget att snacka om. Jag har också så att säga framtiden bakom mig, säger Harryson till Aftonbladet.

“Pandemiåren knäckte mig”

Han känner sig dock inte helt färdig och berättar att han skulle behöva jobba för att få in pengar. Coronapandemin slog nämligen hårt mot hans ekonomi.

– Den har gått åt helvete. Som de flesta andra i min bransch var jag beroende av föreställningar och sådant, så pandemiåren knäckte mig väldigt mycket. Några sparade pengar finns inte kvar. Vartenda öre som jag hade lagt undan är borta. Nu börjar det kännas lite taskigt, men jag får hoppas att jag får lite jobb.

– Jag glömdes bort under pandemin och sedan har det varit svårt att komma tillbaka. Nu är det en helvetes massa nya, unga människor. Men det är så livet är, säger Peter Harryson.

Nu satsar han istället på att sjunga och jobba ihop med gitarristen Bengt Magnusson.

ANNONS

– Vi försöker få ihop något nytt program. Sedan får vi se vad som händer med det och om det är någon som vill ha oss.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS