News55

Här är Läckbergs uppmaning inför julen

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 06 dec. 2022Publicerad: 06 dec. 2022

Julen närmar sig och det innebär för många en stor stress. Camilla Läckberg vill därför skicka en uppmaning till alla kvinnor.

ANNONS
ANNONS

Författaren Camilla Läckberg har ett budskap som hon vill förmedla till alla kvinnor som stressar inför jul och alla andra högtider: sträva inte efter perfektion, det räcker med “good enough”.

Författaren beskriver hur hon själv inte passar in i normen som den “perfekta mamman”. Hon har aldrig tagit med hembakat till barnens skola, hon tycker inte om gemensamma föräldraaktiviteter och hon har prioriterat både mammarollen och sin karriär. Men barn kräver inte perfektion, den pressen uppstår kvinnor emellan, skriver hon på Instagram.

“Det bästa vi kan ge våra barn är en jul med en mamma som inte sitter med gråten i halsen av trötthet på julafton. Det är svårt att släppa taget om önskan att vilja vara perfekta föräldrar. Men perfekt för vem då?”.

Hon avslutar inlägget med en viktig påminnelse till alla kvinnor och mammor där ute:

“Alla ni kvinnor jag nu ser i flödet som stressar över allt som ”måste” göras. – Glöm inte att även ungar i skrynkliga lucialinnen är lyckliga ungar”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS