News55

Här är okända husfrun som ärvde Anita Ekberg

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 aug. 2022

När Anita Ekberg gick bort var hon sjuk, ensam och barnlös och tog ett beslut som gjorde hennes allt-i-allo Annamaria både förmögen och förvånad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelerskan Anita Ekberg gick bort 2015 vid en ålder av 83 år och vid hennes sida, in i det sista, fanns hennes allt-i-allo Annamaria Attanisio som jobbat vid samma bank hon blev anställd på som 15-åring i den lilla byn där även Anita bodde.

– Då hade jag väl hört talas om den egensinniga svenska skådespelerskan som flyttat till byn. Men jag brydde mig inte så mycket. Och hade aldrig sett någon av hennes filmer. Jag hade det knapert och behövde en extra inkomstkälla. På omvägar hörde jag att den märkliga svenska kvinnan i den stora villan behövde hjälp. Jag tog kontakt och kallades till intervju och det var nervöst. När jag träffade Anita Ekberg blev jag nästan rädd. Hon var mycket respektingivande. Hon var avmätt, ibland aggressiv. Hon verkade inte alls gilla vad hon såg hos mig, berättar Annamaria i Expressen.

Annamaria jobbade två dagar i veckan och hjälpte Anita med det mesta som städning, matlagning och promenad med hennes stora hundar. Anita var lynnig och bestämd men de kom varandra mycket nära och Annamaria fick sitt eget rum i huset och tillbringade alltmer tid hos skådespelerskan.

– Jag tyckte synd om henne, även om hon kunde vara bitsk och lynnig. Men hon var så ensam och orolig i det där stora huset. Särskilt på kvällarna. Hon kunde ringa dygnet runt.

– Hon drack gärna ett eller flera glas vin. Och berättade anekdoter från sitt turbulenta liv. Väldigt detaljerat om alla sina kärleksaffärer, särskilt Frank Sinatra.

Men Anita blev allt sämre efter ett fall och tillbringade mycket tid på sjukhus. Hon var ensam utan vänner och hennes gode man lurade henne på miljonbelopp, hennes hem sattes i brand och hundarna dödades.

När hon gick bort stod Annamaria som huvudarvinge och bor nu i huset hon rustat upp och bevarat som Anita hade velat. Hon hade ingen aning om att Anita skrivit i henne i sitt testamente.

– Det visste jag ingenting om. Hon berättade allt för mig. Och mer därtill. Men inte detta.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS