News55

Krutgumman Dagny Carlsson fyller 106 år!

Artikelbild
STOCKHOLM 20160816
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 maj 2018

Dagny Carlsson är Sveriges äldsta bloggare och fyller 106 år! Hon började blogga som hundraåring och blev rikskänd. Men Dagny tycker inte att det är så märkvärdigt att bli äldre. – Jag får ofta höra om min ålder och kan inte förstå varför folk tycker det är så märkvärdigt, säger hon till Året runt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Grattis på 106-årsdagen Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare! Dagny började blogga först som hundraåring och blev rikskänd. Hon hade läst att Carl Bildt bloggade och ville inte vara sämre. Nu är Dagny världens äldsta i gebitet och har hundratusentals följare, skriver Året Runt.

– Jag får ofta höra om min ålder och kan inte förstå varför folk tycker det är så märkvärdigt. Det finns 30-åringar som är sämre än jag, säger hon till tidningen.

Dagny Carlsson är något av en krutgumma. Trots sin ålder är hon pigg som få.

Dagny föddes 1912, samma år som fartyget Titanic förliste. Hon har genomlevt två världskrig, sett människan besöka månen för fösta gången, Sverige har haft 26 statsministrar och en teknisk revolution med bilar och andra fordon, tv, datorer, internet och mobiltelefoner. Ändå är Dagny långt från färdig.

– Jag har inte en krämpa, förutom att jag hör lite visset. Och så behöver jag läsglasögon. Jag har inte ens några större problem med minnet. Jag har väl goda gener, säger Dagny Carlsson.

LÄS MER: Dagny Carlsson utsedd till Årets senior

Bjöds in av kungen

Hundraåringens blogg har väckt stor uppmärksamhet. Dagny Carlsson har medverkat i en rad tv-program och har blivit lite av en kändis på äldre dagar. 2016 kom Dagny ut med en egen bok, Livet enligt Dagny – i huvudet på en 105-åring. Och förra året sommarpratade hon. Till och med kungahuset har imponerats av Dagny Carlssons driv. Nyligen bjöd kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia in Dagny till slottet

ANNONS

– Med kungen pratade jag om hans resor och diskuterade hans förfäder. Och det visade sig att jag kunde kungalängden bättre än vad han kan. Silvia och jag pratade mest om hennes barnbarn, och om att jag inte har några men hon väldigt många. De var jättetrevliga och jag blev inbjuden av dem till Solliden på Öland i sommar. Jag ska absolut åka dit om jag lever och har hälsan, säger hon till året runt.

Dagny Carlsson firar födelsedagen i stillhet, men sen ska hon resa till Ungern med sin familj för att fira. Dagny Carlsson tänker ha det så rolig som möjligt så länge det varar.
– Jag sätter mig inte med armarna i kors och tänker att nu har jag gjort mitt, nu är det dags att dö. Nej du, det är inte många 106-åringar som har det så bra och trevligt som jag. Jag har inget att gnälla över, inte ett dugg, säger hon till Året Runt.

Och vi säger återigen grattis till landets äldsta bloggare. Grattis på 106-årsdagen Dagny Carlsson!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS