News55

Skavlans säsongsavslutning med prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gav tittarrekord

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 14 dec. 2015

2,5 miljoner tittare såg säsongsavslutningen av Skavlan som gästades av prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neill, sångerskan Adele och kocken Jamie Oliver. Reaktionerna på nätet gav både ris och ros, speciellt gällande intervjun med prinsessparet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fredagens säsongsavslutning av “Skavlan” på SVT1 resulterade i tittarrekord när 2,5 miljoner såg programmet. Gäster var prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill, sångerskan Adele och kocken Jamie Oliver.

      LÄS MER: Madeleine avslutar årets Skavlan

Skavlan lade ut en bild på Instagram där han tackade gästerna och uppmärksammade tittarrekordet. Men många var inte nöjda med avsnittet, eller delen med prinsessan Madeleine och Chris O’Neill som för första gången var med i en TV-intervju om livet tillsammans.

“Man undrar ju hur Skavlan mår”

News55:s krönikör Leif Schulman konstaterade att sagan om den motvilliga prinsessan Madeleine återberättades i TV-rutan.

Och republikanska föreningen skrev på sin sajt:

“Madeleine vårdas som en fågelunge av dessa gräsrotsrojalister. I det ligger ett inte obetydligt underskattande av prinsessan. Vad får er att tro att hon inte klarar av att svara på en riktig fråga från en journalist?”

      LÄS MER: Chris och Madeleines TV-framträdande kommer i grevens tid

ANNONS

“Den första som under fredagens intervju påpekade att prinsessan är en offentlig person var – prinsessan själv. Man undrar ju hur Skavlan mår, innerst inne, av att sitta och fråga om vaggvisor, gosedjur och romantik? Ingen hade förväntat sig politisk skjutjärnsjournalistik, men det finns väl ett mellanting mellan gårdagens trams och riktiga, allvarliga, uppriktiga frågor?”

“Är detta helvetet?”

Och Alex Schulman skrev en kolumn i Aftonbladet där han jämförde intervjun med en tur till helvetet:

“Jag frågar mig själv i TV-soffan: är detta helvetet? Har jag kommit dit nu?”

Men så fanns det också personer som gav ros, speciellt till Chris O’Neill. En av dem var Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen:

“Den 41-åring som framträdde var en trygg, genomtänkt och lagom självironisk man som åtminstone för mig framstod som helt autentisk, ärlig nog att berätta att hans specialitet i köket är Spaghetti aglio e olio. Spagetti med vitlök och olivolja”, skriver han i en kolumn på Expressen.

Några fler reflektioner efter säsongens sista avsnitt av Skavlan:

ANNONS

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS