News55

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson om scenframträdandet: ”Fick beskedet 20 minuter innan”

Artikelbild
Foto: Stina Stjernkvist
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 29 nov. 2021

Strax innan han skulle uppträda i operetten ”Glada Änkan” fick Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson ett dödsbesked men lyckades ändå leverera på scenen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En av Sveriges mest etablerade dragartist heter Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 63, och har underhållit oss i en mängd shower under åren och setts i bland annat ”Grease”, ”Alla var där” och ”Charlies tant” men även vunnit Guldmasken för bästa kostym då han även är en duktig designer.

Nu ses han i uppsättningen av klassikern ”Glada Änkan” som spelas i Malmö och när han nyligen skulle kliva upp på scenen fick han ett tungt besked.

– Skriver i en paus på Nöjesteatern och Glada Änkan som vi kör nu första akten på första matinéföreställningen. Fick beskedet att finaste lilla mamma somnade in 20 minuter innan vi startade. Klart jobbigt gå in på scen och vara strålande och prestera. Men hela ensemblen är så fantastiska här i Malmö. Dom tröstar och peppar så. Sen är det skönt att mamma Kerstin slapp ligga många dagar efter dom tog bort näringen. Det bästa är för henne att det gick fort.

Så idag sjunger vi för mamma här från Nöjesteatern. Så tacksam för haft en sån omtänksam mor och som stått upp för mej och alla mina upptåg och idéer. Hon har stöttat när jag valde ett helt annat liv än det jag hade i trygga Gävle och flyttade ner till Stockholm sent 70 tal. Tack mamma för allt du gett mej o min syster. Kommer alltid finnas med mej i mina tankar och hjärta, berättar han i ett Facebookinlägg.

Dragartistens mamma Kerstin har bott i Gävle, där ”Babsan” är född och uppväxt, och där han också har ett sommarhus som han tillbringar mycket tid i och han har alltid varit nära sin mamma.

–  Mamma är min skarpaste kritiker. ”Inte tyckte jag det där var så bra inte, men jag förstår mig väl inte på det”, kan hon säga. När jag jobbade med After Dark gick hon in till Christer Lindarw och frågade: ”Hur länge ska du hålla på med det här då? Börjar du inte bli lite för gammal?” berättar Lars-Åke roat. Min uppväxt var trevlig och harmonisk på alla sätt. Mamma började inte jobba förrän jag var fem, sex år, och pappa hade bilverkstad på gården och var jämt hemma när jag kom från skolan, har han tidigare sagt till Allas.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS