News55

"Lill-Babs" om hjärtfel och krämpor på ålderns höst

Artikelbild
STOCKHOLM 20170323
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 feb. 2018

"Lill-Babs" är en glad pensionär med hjärtfel och hörapparat. Trots krämporna är hon ständigt aktuell. Och hon drar sig inte för att berätta om sådant som är svårt, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Barbro ”Lill-Babs” Svensson fyller 80 år i år. Utåt och inför svenska folket är det få som symboliserar en så pigg och glad senior livsglädje som hon.

Samtidigt har “Lill-Babs”blivit lite av ett ansikte utåt för sådant som drabbar de flesta på ålderns höst. Expressen berättar att hon i en intervju för Hjärt- och lungfondes tidning Status, inte drar sig för att tala om sina olika krämpor, mycket för att hjälpa andra i samma situation.

Sedan flera år tillbaka har “Lill-Babs” tampats med hjärtproblem.

– För mig har det hjälpt att få tips från andra om vad som är bra vård och få kontakt med specialistläkare. Det är viktigt att känna sig trygg med sin behandling. Låt inte diagnosen begränsa dig, säger hon till tidningen Status.

      LÄS MER: “Lill-Babs” talar ut om sin längtan och ensamhet

Aktuell i tv-serie

”Lill-Babs” är just nu aktuell i SVT-serien ”Bonusfamiljen” med en omtyckt roll som karaktären ”Gugge” och berättar att hon inte är färdig med artisteriet ännu.

Samtidigt berättar hon att hon under en spelning på Hamburger Börs i Stockholm fick avbryta mitt under framträdandet. Det var när hon framförde en av sina största hitlåtar “En tuff brud i lyxförpackning” som hon plötsligt lämnade scenen gråtandes. Det var hennes hjärta som sa ifrån. Sen dess har “Lill-Babs” lärt sig att känna igen signalerna.

ANNONS

– Jag har lärt mig lyssna på min kropp och för det mesta säger den att det går alldeles utmärkt att tacka ja till givande underhållningsuppdrag, säger hon till tidningen.

Tyvärr är det inte bara hjärtat som krånglar. Men den glada 80-åringen verkar inte oroa sig för mycket.

– Jag har även nedsatt hörsel och behöver hörapparat. Det berättar jag också gärna om. Det finns så mycket bra hjälp och reservdelar att få idag så jag tycker inte det är så mycket att beklaga sig över, säger hon till tidningen Status.

Upptäck vår ekonomisajt E55ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS