News55

Malin Persson Giolito om sin pappa Leif GW: "Blir ordentligt ledsen"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 13 apr. 2022Publicerad: 13 apr. 2022

Malin Persson Giolito har gjort upp med sitt förflutna och accepterat sin pappa Leif GW Perssons frånvaro när hon var barn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Författaren Malin Persson Giolito, 52, gjorde succé med debutromanen ”Störst av allt” och är nu aktuellt med nya boken ”I dina händer”, dedikerad till sin pappa Leif GW Persson.  Han skilde sig från Malins mamma, bröt upp från familjens hem i Djursholm utanför Stockholm och flyttade till Göteborg för att börja om med en ny familj.

– Mamma och jag har en mer självklar relation, jag och min syster var typiska skilsmässobarn som förväntades åka till Göteborg där pappa bodde och det gjorde vi men när vi var där jobbade han mest. Min mamma jobbade också, men jag upplevde aldrig att det inte fanns tid för mig och min syster, berättar hon i Amelia.

Relationen till pappa har varit ansträngd även om Malin pratar om honom i varma ordalag idag.

– Pappa har aldrig förminskat mig, han har alltid visat hur mycket han tror på mig och snarare förutsatt att jag, liksom han, ska lyckas. Han var en frånvarande pappa när jag var liten, men det har han tagit igen. 

När författaren medverkade i ”I Renées brygga” förra året berättade hon öppenhjärtat om hur det varit att växa upp med sin excentriske far och hans ibland lite hårda och raljerande sätt många av oss vi lärt oss tycka om, inte alltid varit lätt att navigera runt.

– Man blir ju med jämna mellanrum ganska ordentligt ledsen. Särskilt om man bryr sig om vad han tycker, och det gör jag ju. Och det där, härdar det. Pappa sade tidigt att framgången kommer att göra att du blir sviken av folk du aldrig trodde skulle svika dig. Och det hände mig.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS