News55

Margareta Magnusson: "Jag har inte levt färdigt än"

Artikelbild
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 maj 2022

Hon gjorde rent hus med succéboken ”Att döstäda - Ingen sorglig historia” och har nu släppt en ny bok, full med livsvisdom.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Författaren Margareta Magnusson, 88, släppte boken ”Att döstäda – Ingen sorglig historia” 2017 och boken blev en omedelbar succé världen över. Det handlar helt enkelt om att rensa undan allt man sparat på under en hel livstid, dels för att de efterlevande helt enkelt ska ha mindre bohag att ta hand om, dels för att vi lever ett lättare liv, bokstavligen, genom att sålla bort allt onödigt skräp.

Margareta bor i en tvåa på Södermalm i Stockholm och har förmodligen finns inga onödiga pinaler vare sig i skrymslen eller vrår. Numera använder hon rullator efter ett fall så det måste vara undanplockat så hon kan komma fram i hemmet.

– Jag kallar den Lars Harald efter min käre man som gick bort för några år sedan. Han var min bästa vän, därför känns det tryggt att rullatorn också heter Lars, berättar hon för Senioren.

Författaren råkade ut för ett sjukdomsfall för några år sedan då hennes ena hjärtklaff sprack och hon fick operera sig, hon minns bara att allt blev svart och hon var tvungen att lägga sig ner.

– Folk har frågat mig om jag såg något ljus, någon ängel eller vad sjutton de nu frågar efter. Men jag såg ingenting! Jag kanske är lite krass men jag tror faktiskt att det är så döden är. Man somnar bara.

Men nu är hon pigg igen och har mycket kvar av livet i sig. Hon har precis släppt sin andra bok ” Livsråd från någon som (troligtvis) kommer att dö före dig” som i stort handlar om både det lilla och stora i livet som att sköta sitt hår, bära randigt, äta mycket choklad och volontärarbeta. Margareta är bra på att njuta av livet och ser fram emot fler, livsdugliga år.

– Jag har inte levt färdigt än. Jag kan ha skojigt ett tag till. Så känns det nu i alla fall.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS