News55

Maria Lundqvist rasar mot vården efter cancerbesked

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 mars 2023

Efter flera år av läkarbesök har den folkkära skådespelerskan fått en cancerdiagnos. Det avslöjas i podcasten "Nemo möter en vän".

ANNONS
ANNONS

Skådespelerskan Maria Lundqvist är ett välkänt ansikte och har under sitt framgångsrika liv haft turen att leva ett friskt liv. Nu öppnar Lundqvist upp sig i podcasten “Nemo möter en vän”, och berättar att hon har drabbats av en form av hudcancer både i ansiktet och på bröstet.

Stjärnan berättar att hon har varit runt hos olika läkare och att hon har fått fel diagnos under flera år. Men nu har hon till slut fått bekräftat att det är skivepitelcancer.

– Jag har äntligen fått konstaterat, för det här har jag burit under många, många år, och andra läkare har sagt att det är solutslag, och ta den här sårsalvan så går det över, men nu har jag fått konstaterat att det är en skivepitelcancer, så jag har varit och frusit bort, så jag ser lite knasig ut i dag, berättar Lundqvist i podcasten.

Nu är hon irriterad över att det har tagit vården så lång tid att ge cancerbeskedet.

– Därför blir jag både förbannad och orolig över att det här inte har konstaterats tidigare, säger hon.

Fakta skivepitelcancer:

Skivepitelcancer är en form av hudcancer som du kan få av att ha varit ute mycket i solen. Man behöver inte ha bränt sig för att få sjukdomen. De flesta blir av med sjukdomen efter behandling.

Det vanligaste symptomet är en fläck eller en knuta på huden, vanligtvis i ansiktet, på hjässan, halsen eller på ovansidan av händerna.

ANNONS

Så kan fläcken eller knutan se ut:

  • Den kan ha samma färg som den egna huden eller vara blekröd.
  • Den kan vara täckt av hårda fjäll.
  • Den kan vara sårig med sårskorpor.
  • Den kan vara öm vid beröring.

Källa: 1177

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS