News55

Marianne Mörck: "Jag är en ensamvarg"

Ensamhet
Trots den spexiga fasaden är det viktigt med total isolering för den folkkära artisten Marianne Mörck. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT)
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 30 juli 2024Publicerad: 30 juli 2024

Artisten och skådespelaren Marianne Mörck, 74, berättar i intervju om sitt viktiga behov att dra ner persiennerna och isolera sig totalt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Marianne Mörck är van vid att hålla låda. Inte minst på jobbet. Men det finns stunder då hon kräver återhämtning. I ett samtal i SVT–programmet “Din personlighet” avslöjar hon en annan sida av sig själv, skriver Hänt.se.

Undviker sociala tillställningar

Trots den spexiga fasaden är det viktigt för den folkkära artisten med total isolering. Hon undviker därför ofta sociala tillställningar efter en lång dag i rampljuset på jobbet.

“Alla premiärfester och allting, nej, jag går inte på det. Det är teater nummer två. Då går jag hem”, säger hon, enligt hänt.se.

Marianne Mörck har, efter tre långa förhållanden, beslutat sig för att leva själv. Men ensamheten är ingenting som skrämmer henne, tvärtom.

“Jag är ensamvarg och har varit så i över 20 år. Persiennerna är neddragna och jag lever själv, inte ensam. Jag kommer hem och det är ingen där, det är så skönt.”

Vännerna oroar sig

Dock så händer det att hennes nära och kära blir oroliga när de inte hört från henne ett tag. Då är det bara att samla kraft, sätta sig ner och skicka sms till hela bunten.

ANNONS

“Jag har några sådana sms–vänner som oroar sig för mig. Så då måste jag samla ihop dem och sms:a som satan en måndagskväll eller sådär”, säger hon, enligt hänt.se.

Läs mer:

Marianne Mörck om hälsoresan: “Det är otroligt” News55

Marianne Mörck om tv-rollen mot Lill-Babs: Vi visste inte att vi var ett lesbiskt par News55

Marianne Mörck om vännen Lill-Babs: Jag älskar henne så News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS